Hasseltse personaliteiten aan het fairtradefornuis bij Giovano Oosters op KAAI 16.

17 april 2009 at 1:07 pm

Zie ook: BBQ met eerlijke producten

Advertenties

Entry filed under: maart-april 2009. Tags: , , , , , , , , , .

recept met Oxfam Fairtrade couscous door Giovani Oosters (restaurant Vous lé vous) 7de jaars bakkerijschool (Hotelschool Hasselt) richten mini-onderneming ‘Sweet a fair’ op


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: