De Stad Hasselt lanceert het eerste ‘FairTrade Stadsplan’ van Vlaanderen!

18 december 2009 at 4:08 pm

Op de website fairtradegemeente.be vindt u alle adressen en gegevens van plaatsen in HASSELT die fair trade actief promoten, verbruiken of verkopen.

PERSBERICHT 2009-12-09 – Hasselt is sinds 2006 ‘FairTradeGemeente’ of zoals we dat in Hasselt noemen een ‘(h)Eerlijke Stad’! Als eerste Vlaamse gemeente hebben we een stadsplan opgesteld met 83 adressen op van horecazaken, scholen, organisaties,… die FairTrade drankjes aanbieden. Bovendien hebben we de 10 boeren die aan hoeveverkoop doen in Hasselt in kaart gebracht omdat Hasselt kiest voor een actieve samenwerking met de eigen boeren. We vragen immers dat zowel de boeren in het zuiden als bij ons een eerlijk loon ontvangen, rekening houdend met de productiekosten, de sociale duurzaamheid en de milieukosten. Ook de kwaliteitsproducten van Hasseltse boeren verdienen een betere verloning en meer bekendheid.

Al deze zaken zijn herkenbaar in het stadsbeeld door een plexiplaatje aan de voorgevel met het logo op van ‘Hasselt, (h)eerlijke stad’. Bedoeling is dat steeds meer organisaties mee op de kar springen, zodat we jaarlijks een nieuwe uitgave kunnen uitbrengen met een uitbreiding van de eerlijke adresjes in Hasselt.

bron: www.dehasseltsegroenen.be

Advertenties

Entry filed under: december 2009. Tags: , , , , .

Tsjech Stybar wint GP Hasselt Veldrijden… en een mooi pakket wereldwinkelproducten er bovenop Mini-onderneming ‘sweet a fair’ wint publieksprijs met hun 100% fairtradegebak


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: