Fietstocht ‘(h)eerlijke boerenproducten’ op zondag, 25 april 2010 n.a.v. Dag van de Aarde in Hasselt

13 april 2010 at 9:07 am 1 reactie

Alle Hasselaren worden uitgenodigd om de nieuwe ‘fietsrouteplan (h)eerlijke boerenproducten’ in te rijden. Deze tocht organiseren we op zondag, 25 april, ‘De Dag van de Aarde’. Afspraak hiervoor om 14 uur op de parking van het Domein Kiewit, Putvennestraat 130. Deze ingekorte tocht van 20 km gaat langs het Swijsenhof waar je getrakteerd wordt op (h)eerlijke boerenproducten en een glaasje FairTrade wijn of worldshake.

Inschrijven voor dit leuk uitje doe je voor 20 april bij Ingeborg Debock op ontwikkelingssamenwerking@hasselt.be of 011/23.94.98.

Ter informatie

De Stad Hasselt heeft het aanbod van alle handelszaken die eerlijke en Hasseltse boerenproducten verkopen in kaart gebracht in een ‘FairTrade stadsplan’. Bovendien ontwikkelden we een ‘fietsrouteplan (h)eerlijke boerenproducten’, dat is een fietsrouteplan van 30 km door Stevoort en Spalbeek en duidt zoveel mogelijk boeren aan die aan thuisverkoop doen. Beide plannen zijn gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst van de Stad Hasselt.

Entry filed under: initiatieven vanuit het stadsbestuur. Tags: , , , , , , , , .

‘Fair Trade en Groen’-zaken doen: FairTradeSchool ‘Virga Jesse College’ uit Hasselt wint wedstrijd ‘De Bedenkers’! Kalender FairTradeGemeente Hasselt: 25 april boerenfietstocht Kiewit, 8 mei actiedag Wereldwinkel Grote Markt, 9 mei moederdagbrunch Crutzenhof

1 reactie

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën