Fairtrade met kids: kindergemeenteraad Hasselt kookt fair trade op KAAI 16

6 mei 2010 at 2:26 pm 1 reactie

De Hasseltse kindergemeenteraad greep de Internationale Dag van de Fair Trade van 8 mei 2010 aan om zelf eens te fairtradekokkerellen.

Ze schoven woensdagmiddag 5 mei achter de werkbladen en fornuizen op KAAI 16, in de prachtige keuken van Giovani Oosters, voor een heuse Foodbuilding.

Uiteraard was ook schepen van Jeugd Valerie Del Re van de partij.

Bedoeling is dat dit najaar de Kindergemeenteraad Hasseltse restaurants zal vragen een fairtrademenu voor kids op de kaart te zetten.

Stadsfotograaf Roland Hermans bezorgde ons enkele mooie foto’s:

kinderen wokken de ingrediënten van de schotel

wokschotel met Oxfamnoedels en - palmharten

salade met Oxfamcouscous

de salade met Oxfamcouscous wordt op het oog gekeurd door de schepen

couscoussalade met scampi, sinaas en waterkers

'dat zal gaan smaken!'

jongen eet van de couscoussalade

een echte kok zet zijn muts nooit af...

De recepten vind je op fairtradekookboek.

klik op de prent voor grotere afbeelding

klik op de prent voor grotere afbeelding

klik op de prent voor grotere afbeelding

Advertenties

Entry filed under: 2010 - 05 (mei), eerlijke handel, fair trade, initiatieven vanuit het stadsbestuur. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , .

Cursisten bezorgen Syntra Campus Hasselt het nieuwe fairtradelabel Kabouter Wesley petekind van Herman Reynders – ex-burgemeester van Hasselt wordt peter van de Limburgse fairtrade-initiatieven – 7 mei 2010

1 reactie

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: