Giovani Oosters kookt fair trade op Duizend Zonnen (TV1 ma 21/06/10): “Couscous (Black Maftoul) met watermeloen en rabarber”

1 juli 2010 at 8:58 am

Chef-kok Giovani Oosters geeft deze zomer iedere maandag handige tips voor een geslaagde picknick. Als man-zijn-woord is hij een prominente ambassadeur van de fair trade.

Bekijk dit filmpje op Duizend Zonnen: Couscous (Black Maftoul) met watermeloen en rabarber.

De za’atar (Palestijnse kruidenmix), couscous (Palestijnse maftoul) en Earl Grey-thee komen uit de rekken van onze eigenste Hasseltse Wereldwinkel!

Klik op de afbeelding voor het instructiefilmpje op duizendzonnen.be

Oxfam couscous met chutney van rabarber, gegrilde watermeloen, oxfam earl grey thee en dragon

Dit heb je nodig voor 4 personen:

* 100 gr handgerolde couscous
* 2 dl earl grey thee
* 4 stukjes watermeloen van 10 op 4 cm
* 1 rabarberstengel
* 1 dl roséwijn
* 2 dl gembersiroop
* 4 dragonstengels
* Za’atar (kruidenmengeling van oxfam op basis van tijm en sesam)

Zo maak je het:

Verwarm de thee en giet op de couscousbolletjes. Sluit luchtdicht af en laat gedurende een uur rusten. Breng op smaak met za’atar.
Snij de rabarber in dunne sliertjes. Verwarm de gembersiroop met de roséwijn en giet op de rabarbersliertjes en de dragon.
Wentel de watermeloen eerst in een beetje sesamolie en gril hem daarna op de barbecue of in een grilpan.
Serveer met de couscous, rabarber en werk af met wat kervel.


Bekijk alle kooktips

Advertenties

Entry filed under: 2010 - 06 (juni), kooktips van Giovani Oosters, oxfam-wereldwinkels. Tags: , , , , , , , , , , , , , , .

Giovani Oosters kookt fair trade op Duizend Zonnen (TV1 ma 28/06/10): “Citrussoepje met komkommerblokjes en ijspralines van groene thee en jasmijn” Giovani Oosters kookt fair trade op Duizend Zonnen (TV1 ma 07/06/10): “Salade van tomaat, asperges, aardappel, kappertjes en basilicum”


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: