27 juni 2010: wereld@hasselt op Domein Kiewit

14 juli 2010 at 3:52 pm

Voor de derde keer op rij organiseerde de dienst ontwikkelingssamenwerking een gratis kinderwereldfeest: ‘Wereld@Hasselt voor Kids 2010‘. Naar jaarlijkse gewoonte ging dit door op de laatste zondag van juni op het Domein Kiewit.

Net als vorig jaar organiseerde de Gezinsbond een fairtradebrunch (voor haar leden). Hiervoor schreven zich maar liefst 300 mensen in! Namiddag was er opnieuw het fairtradetheater van Eddy Smits en kon je genieten van fairtradelekkers zoals drankjes van de Wereldwinkel, fairtrade-ijs van de geitenhoeve van Tom van der Aa en de fairtradespeculaas van bakkerij Vanbrabant.

Voorafgaand werd er op donderdag 24 juni al voor 414 kinderen uit de tweede graad van 10 Hasseltse lagere scholen “Marokko@Hasselt” geörganiseerd. Hier konden de kinderen kennismaken met de Marokkaanse partnersteden van Hasselt. Bekijk de mooie fotopagina van stadsfotograaf Roland Hermans.

Advertenties

Entry filed under: Geen categorie. Tags: , , .

7 mei 2010: fairtrade@work op de stad Hasselt Stad Hasselt pakt uit met (h)eerlijke werkmannen en –vrouwen! Technische Dienst draagt als eerste in Vlaanderen werkkledij met Max Havelaar-keurmerk.


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: