Stad Hasselt pakt uit met (h)eerlijke werkmannen en –vrouwen! Technische Dienst draagt als eerste in Vlaanderen werkkledij met Max Havelaar-keurmerk.

25 augustus 2010 at 1:34 pm 1 reactie

In het kader van Hasselt FairTradeGemeente zet de Stad Hasselt, zoals beloofd, weer een stap verder in haar eerlijk en duurzaam aankoopbeleid! Voortaan zullen de T-shirts van de werkmannen en –vrouwen van de Stad Hasselt van FairTrade katoen gemaakt zijn. Dit wordt voor de Hasselaren goed zichtbaar gemaakt door het ondertussen herkenbaar logo ‘Hasselt, (h)eerlijke stad’ gedrukt op de shirts.

Hasseltse werkmannen en -vrouwen in hun nieuwe fairtrade T-shirts mét Max Havelaar-keurmerk op de trap van het stadhuis.

Hasseltse werkmannen en -vrouwen - samen met de twee schepenen - in hun nieuwe fairtrade T-shirts mét Max Havelaar-keurmerk op de trap van het stadhuis.

Hasseltse werkmannen en -vrouwen - samen met de twee schepenen - in hun nieuwe fairtrade T-shirts mét Max Havelaar-keurmerk op de trap van het stadhuis.

KLIK OP DE FOTO's voor een GROTERE afbeelding.

Eerder besliste het college van burgemeester en schepenen, op donderdag 11 maart 2010, om voortaan steeds bij prijsvragen te informeren of de potentiële leverancier over producten beschikt die voldoen aan de voorwaarden van Fair Trade. Het gaat dan om fairtradeproducten uit het zuiden of lokale boerenproducten. De Stad Hasselt engageert zich om hiermee, in de mate van het mogelijke, rekening te houden bij het toekennen van de opdracht.

Bij eerlijke of Hasseltse boerenproducten denken we spontaan aan voedingswaren, maar ondertussen is het gamma al veel uitgebreider. Zo zijn er ondertussen ook fairtradehanddoeken, -papier, -sportballen, -rozen, -kleding,… Wanneer producten een logo van Max Havelaar hebben, wil dit zeggen dat ze internationaal gecontroleerd zijn door FLO-Cert en dit garandeert ons dat de producten onder goede arbeidsvoorwaarden zijn ontwikkelend.

Meer informatie:

Toon Hermans
Schepen Ontwikkelingssamenwerking
0496/58.74.43.

Valerie Del Re
Schepen Financiën
0485/28.60.18.

Advertenties

Entry filed under: 2010 - 08 (augustus), initiatieven vanuit het stadsbestuur. Tags: , , , , , , , , , , .

27 juni 2010: wereld@hasselt op Domein Kiewit Vakantiekiekjes van een Hasseltse trekker: ook in Slowakije slaat fair trade aan!

1 reactie

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: