Eetdag Wereldteam Kindsheid Jesu t.v.v. stadstuintjes Lima (Peru)

10 februari 2011 at 1:32 pm

Dit bericht ontvingen wij van Katelijne, leerkracht op de eerste Vlaamse fairtradeschool “Kindsheid Jesu”. Zij is ook een drijvende kracht achter het “Wereldteam” op haar school. Uw steun zeker waard!

 

Beste vriend,
Beste sympathisant,

Mag ik even jouw aandacht vragen voor ons toch wel heel bijzonder PERU- project van onze school Humaniora Kindsheid Jesu in Hasselt.

Al jaren hebben we op onze school een actief wereldteam dat de wereldproblemen binnen de schoolmuren wil brengen en jongeren wil aanzetten om als echte wereldburgers zich in te zetten voor tal van goede doelen. Dit schooljaar zetten we samen de schouders onder een nieuw project waarbij Myriam Severijns (mijn collega Latijn/ Grieks en Peru- kenner!) en ikzelf en ook mijn broer Koen (trekker van GardensOfLife) 13 van onze 3degraads leerlingen willen laten verbroederen met leeftijdsgenoten uit een arme buurt van Lima (Peru). Samen met die lokale jongeren willen we gedurende een week van het komende paasverlof biotuintjes aanleggen voor 10tallen gezinnen van de armenwijk El Paraiso van Lima opdat zij in de toekomst hun eigen groenten zouden kunnen gaan telen. Eigen groenten zouden een keerpunt voor hun kunnen gaan betekenen….

Hoe? In bijlage stuur ik alle verdere info door ! ( red. DOWNLOAD DE BIJLAGES HIER: eentweedrie )

In de tweede week zijn we te gast in een aantal lokale ontwikkelingsinitiatieven waarin onze leerlingen gaan meedraaien en gaan leren van de vindingrijkheid van de mensen en jongeren die ze daar ontmoeten.

Ondertussen hielden we al vele sponsoractiviteiten om ook ginder geld te kunnen investeren volgens de noden die wij daar te zien zullen krijgen.

Maar wil ons totaalproject lukken dan is nog veel méér financiële steun nodig. En daarom klop ik graag bij jou aan want in het verleden voelde ik bij jou/ jullie meer dan gewone interesse voor het reilen en zeilen in de wereld en vooral de wereld van de minder bedeelden.

Wil je graag naar onze eetdag komen, dan bestel je via een mailtje naar mij de nodige kaarten voor ons pastabuffet van zondag 27 februari tussen 11u30 en 14u.
(10€ / persoon en voor -10jarigen 6€). Ik leg jouw kaarten dan klaar aan de inkom van het schoolrestaurant.

Zo je niet aanwezig kan zijn maar ons project toch graag sponsort dan kan dat door een vrije bijdrage te storten op rek nr. op 737-0267519-36 met vermelding van je naam en SPONSORING PERU.

Sommigen onder jullie zitten in een zodanige werksituatie dat hij/zij misschien aan het hogere kader ons project wil voorstellen om te sponsoren. In dat geval kan er samen besproken worden hoe we jouw bedrijf/organisatie in de kijker kunnen zetten op al onze volgende activiteiten. We komen ook graag zelf ons project voorstellen als dit jouw kennissen en/of collega’s meer kan overtuigen!

Wij geloven echt in de duurzaamheid van dit jongerenproject, u ook?

Graag tot ziens!

En alvast een stevige dankjewel vanwege
Giette Hulsbosch/ Charlotte Knapen/ Liza Gasparini/ Bruno Stragier/ Ellen Van de Maele/ Karlijn De Vocht/ Evelien Peeters/ Dieter Ooms/ Paulien Vandereyt/ Nele Hendrickx/ Olivia De Sutter/ Lizzie Luyckx / Laëta Rijmenams en mijn collega Myriam!

Advertenties

Entry filed under: Humaniora Kindsheid Jesu.

persbericht: www.fairtradelimburg.be Fairtradedebat in Turnhout 26 maart 2011


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: