Hotelschool Hasselt organiseert ‘Belgian Junior Coffee Ambassador’ in de Roerdomp (Diepenbeek) met Rombouts “Fair Trade Blend”

18 maart 2011 at 5:27 pm

bron: http://focusophasseltextraatjes.wordpress.com/ en eigen berichtgeving


fotograaf: Willy Weyens, in opdracht van Rombouts Koffie

De Hotelschool van Hasselt is goed op weg om de eerste fairtradehotelschool van Vlaanderen te worden. Da’s een label dat je moet verdienen en deze activiteit paste daar heel mooi in. De activiteit ging door in het restaurant De Roerdomp in Diepenbeek.

Erwin Kurtis, leerling van KTA Hotelschool Wemmel, won de door Hotelschool Hasselt en Rombouts Koffie georganiseerde Baristawedstrijd en mag zich dit jaar ‘Belgian Junior Coffee Ambassador’ noemen. Annemarie Fyten van de Hotelschool Hasselt eindigde op de achtste plaats.

Kurtis toonde zich na de schriftelijke proef (waarin gepeild werd naar de theoretische kennis van de deelnemers over koffie en de technieken van koffie maken) en de drie praktische proeven de beste van de 8 deelnemende kandidaten.

De juryleden toonden hun enthousiasme over het niveau dat door de deelnemende leerlingen bereikt werd bij het maken van de espresso’s, de cappuccino’s en vooral de “signatures”, waar een mix van koffie en sterke dranken een grote dosis creativiteit vergde.

Alle deelnemers werkten met de Rombouts “Fair Trade Blend” als basisproduct.

Steven Schepers en Gwen Segers van Oxfam-Wereldwinkels verzorgden het inhoudelijk gedeelte met een uiteenzetting over het belang van fair trade, de Wereldwinkels en het belang van een goede verstandhouding en samenwerking tussen de fairtradevrijwilligers en commerciële koffiebranders als Rombouts.

Weetje: Rombouts verkoopt inmiddels reeds een derde van haar koffie onder fairtradevoorwaarden.

Proficat aan Xavier en Kathleen voor de vlekkeloze organisatie!


De eindstand van de koffiewedstrijd: 1. Erwin Curtis (Wemmel), 2. Cédric Buscemi (Saint-Ghilain), 3. Charlotte Gerin (Ukkel), 4. Elisabeth de Vos (Brugge), 5. Wesley Janssens (Antwerpen), 6. Roel Ylen (Leuven), 7. Melodie Delecluse (Ath), 8. Annemarie Fyten (Hotelschool Hasselt).

Laat je niet misleiden door de tegenvallende score van Annemarie. Kathleen Serdons van de Hasseltse Hotelschool, die deze dag mee organiseerde, werd in 2010 namelijk Belgisch Kampioene Barista!

Maandag 21 maart behaalde het team van Sabine Doll van de Hotelschool met Jorn Creemers en Mitchell Munters van 7BB afdeling bakkerij de eervolle 2de plaats in de ‘Ambiance wedstrijd’ smakelijkste klas in de categorie nagerechten. Proficiat!

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR EEN GROTERE WEERGAVE

Advertenties

Entry filed under: 2011 - 03 (maart), Hotelschool Hasselt. Tags: , , , , .

12 tot 15 mei = fairtrade@hasselt = fairtrade@school, fairtrade@work, fairtrade@… Stad Hasselt steunde slachtoffers aardbeving Chili – wat deed deden de Wereldwinkels met uw geld?


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: