Masterchef kookwedstrijd met fairtrade- en korte ketenproducten tussen Hasseltse stadsdiensten

20 mei 2011 at 12:10 pm 2 reacties

De winnende stadsdienst: de centrale werkplaatsen.

lees hier het printklare winnende recept: Tajine met lamsschouder en couscous

KLIK VOOR GROTERE WEERGAVE

KLIK VOOR GROTERE WEERGAVE

Een heel plezant initiatief van de dienst Ontwikkelingssamenwerking! Naar aanleiding van “FairTrade @ Work” namen tussen 16 en 20 mei in de refter van de centrale werkplaatsen teams van verschillende diensten het tegen elkaar op in een originele “Masterchef” kookwedstrijd met stadsmedewerkers.

De recepten krijgt u binnenkort, maar onderaan de pagina een gallerijtje met de deelnemende teams en hun culinaire én vestimentaire prestaties.

De teams kregen 50 euro, waarmee ze de jury dienden te bekoren met een maaltijd op basis van zoveel mogelijk fairtrade- en Hasseltse boerenproducten.

Vrijdag 20 mei : finale! En de winnaar werd thuisploeg “de Centrale Werkplaatsen” met hun Marokkaans gerecht. Zij hadden een hele Marokkaanse act voorzien. Hun kookstand was helemaal ingekleed met vlaggen, doeken en een theeset en zij zelf waren gehuld in traditionele klederdracht. Hun maaltijd begon met het traditionele wassen van de handen en ze serveerden vervolgens een typische tajine van lamsbout met groenten en Palestijnse couscous (Black Maftoul uit de Wereldwinkel).

De winnaar kreeg van Schepen van Ontwikkelingssamenwerking, Toon Hermans, een geschenkencheque van Oxfam Wereldwinkels ter waarde van € 250. Hiermee kunnen zij een receptie houden op de dienst om samen met de collega’s te vieren.

Dit waren de winnaars van de voorronde van woensdag: de Jeugddienst!

KLIK OP AFBEELDING OM DEZE FAIRTRADEPIN-UP-KOKS UIT TE PRINTEN 🙂

KLIK OP AFBEELDING VOOR GROTERE WEERGAVE

Proficiat en bedankt Sam Pouders (stagiar) en Ingeborg Debock (ambtenaar Ontwikkelingssamenwerking)!

Advertenties

Entry filed under: 2011 - 05 (mei), fairtrade@work, initiatieven vanuit het stadsbestuur, verjaardag. Tags: , , , , , , , , .

fairtrade@work@carglass – de foto’s Masterchef kookwedstrijd stad Hasselt – de winnaars

2 reacties

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: