Masterchef kookwedstrijd stad Hasselt – de winnaars

24 mei 2011 at 9:03 am 3 reacties

centrale werkplaatsen zijn fairtrademasterchef 2011!

lees hier het printklare winnende recept: Tajine met lamsschouder en couscous
en/of download hier alle deelnemende recepten.

Naar aanleiding van “FairTrade @ Work” namen tussen 16 en 20 mei in de refter van de centrale werkplaatsen teams van verschillende diensten het tegen elkaar op in een originele “Masterchef” kookwedstrijd met stadsmedewerkers.

De winnaar werd thuisploeg “de Centrale Werkplaatsen” met hun Marokkaans gerecht. Hun kookstand was helemaal ingekleed met vlaggen, doeken en een theeset en zij zelf waren gehuld in traditionele klederdracht. Hun maaltijd begon met het traditionele wassen van de handen en ze serveerden vervolgens een typische tajine van lamsbout met groenten en maftoul, de Palestijnse couscous, die erg lijkt op de marokkaanse variant.

De winnaar kreeg van Schepen van Ontwikkelingssamenwerking, Toon Hermans, een geschenkencheque van Oxfam Wereldwinkels ter waarde van € 250. Hiermee kunnen zij een receptie houden op de dienst om samen met de collega’s te vieren.

Een dikke proficiat namens de trekkersgroep FairTradeGemeente Hasselt!

Advertenties

Entry filed under: 2011 - 05 (mei), initiatieven vanuit het stadsbestuur. Tags: , , , , , , , , , , , , .

Masterchef kookwedstrijd met fairtrade- en korte ketenproducten tussen Hasseltse stadsdiensten Hotelschool Hasselt op weg naar erkenning als eerste fairtradehotelschool van België

3 reacties

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: