LEZING: “Fair trade en bio: twee handen op één buik?” – n.a.v. de Week van de Fair Trade 2011

30 augustus 2011 at 8:49 am

Datum: woensdag 5 oktober van 19:30 tot 21:00 uur

Plaats: Limburgse Milieukoepel vzw, Geraetsstraat 25

Wie een Oxfam-wereldwinkel binnenstapt, merkt onmiddellijk dat biologische en fairtradeproducten aan een flinke opmars bezig zijn. Begin jaren negentig vond je welgeteld één bioproduct in de winkelrekken, intussen is dit opgelopen tot 1/3de van alle producten.

Op deze info-avond legt Steven Schepers, vormingsmedewerker van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt vzw, uit waarom er binnen de eerlijke handel almaar meer aandacht is voor biologische handel. Tijdens deze info-avond gaat Steven ook dieper in op andere vraagstukken zoals biobrandstoffen, voedselkilometers en wat de milieu- en fairtradebeweging voor elkaar kunnen betekenen.

Uiteraard zal er ook geproefd worden van hun (h)eerlijke producten.

Organisatie: Oxfam-Wereldwinkels vzw – regio Hasselt en Limburgse Milieukoepel vzw in het kader van de Week van de Fair Trade.

Deelname is gratis!

Inschrijven? Meer informatie? Dat kan via een mailtje naar het secretariaat van de Limburgse Milieukoepel vzw, info@limburgsemilieukoepel.be of door eventjes te telefoneren naar 011 22 50 73

Advertenties

Entry filed under: 2011 - 09 (september). Tags: , , , , , .

Hasseltse “Galjaars vanne gujje smaak” halen uitgedund eindstreep van ruige Oxfam Trailwalker “Hotelschool Hasselt meent het” – artikel uit Smaak (trendsettend Belgisch magazine)


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: