Mevr. Boyen, afscheidnemend directeur Hotelschool, noemt fairtrade culinaire trend van het moment

30 maart 2012 at 3:46 pm

Wellicht las je het ook al in de WEEKKRANT van woensdag 21 maart: mevrouw Marie-Thérèse Boyen, reeds 17 jaar directeur van de Hotelschool, neemt eind dit schooljaar afscheid van het onderwijs.

KLIK OP DE FOTO VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN DE WEEKKRANT

Wat de trekkersgroep van FairTradeGemeente Hasselt veel plezier doet, is dat mevr. Boyen fairtrade vermeldt als de belangrijke culinaire trend van het moment. En… wie goed kijkt op de foto, ziet dat op de kast op haar bureel de oorkonde van Fairtradeschool staat: “HOTELSCHOOL HASSELT MEENT HET” !

Wij wensen mevrouw Boyen veel inspiratie bij het verwezenlijken van haar grote droom: het schrijven van romans!

Advertenties

Entry filed under: 2012 - 03 (maart), Hotelschool Hasselt. Tags: , , , , .

Studenten lerarenopleiding KHLim organiseren koffiestop Broederlijk Delen – 22 maart 2012 Doppahuis liet zich strikken voor de wereld met workshop fairtradechocolade


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: