braziliaans bezoek voor de Wereldwinkel op 21 april en OpenLesDag primeur voor PSSD op 22 april

28 april 2012 at 10:40 pm

Zaterdag 21 april kregen de Wereldwinkels uit de regio Hasselt bezoek van Josete da Silva. Josete is commercieel verantwoordelijke van de fruitsap coöperatieve Coopealnor uit Brazilië. In opdracht van Coopealnor vermarkt Josete de producten van 804 kleine boerenfamilies uit 21 associaties in vier gemeenten. Op de Algemene Vergadering van de Wereldwinkels rondom Hasselt legde Josete onder andere uit wat er gebeurt met de fairtradepremie.
BRON: www.hbvl.be/

Op zondag 22 april hield de Provinciale Secundaire School Diepenbeek haar jaarlijkse opendeurdag. Met een primeur! Voor het eerst gingen de klasdeuren open en kon u de school in werking zien. Leraren en leerlingen hielden een OpenLesDag en er werd gewoon lesgegeven. Zo werden de lessen van maandagvoormiddag verplaatst naar zondagnamiddag. De bezoeker kon de school in actie zien en lessen naar keuze mee volgen. Voor deze uitzonderlijke inspanning werden de leerlingen tijdens de pauze getrakteerd op een stuk fruit en een (h)eerlijke Worldshake van de Wereldwinkel.
BRON: www.diepenbeek.nu

Advertenties

Entry filed under: 2012 - 04 (april), eerlijke handel, fair trade, oxfam-wereldwinkels, PSSD, scholen in buurgemeenten, uit de buurgemeenten. Tags: , , , , , .

de IJSBOETIEK van Tom van der Aa en Veerle in Tuilt (Hasselt, Limburg) 6 ideeën voor FairTradeGemeente Hasselt – wat gebeurde er beleidsmatig tussen 2006 en 2012?


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: