Team Helics wint Masterchef 2013 fairtradekookwedstrijd Stad Hasselt

23 mei 2013 at 10:25 am 1 reactie

Kristof Marchal, Peter Huysmans, William Stevens en Arthur Odekerken, verbonden aan de Stad HASSELT als informatici, hebben afgelopen dinsdag 21 mei, de Masterchef-kookwedstrijd gewonnen. Deze vond voor de vierde keer plaats n.a.v. de internationale dag van de fair trade.

Vijf ploegen gaven tijdens de finale elkaar partij. De gepresenteerde maaltijden waren van een erg hoog niveau, maar uiteindelijk gingen de bits&bytes-jongens van team Helics met de prijzencheck van 250 euro aan de haal. Deze mogen ze besteden in de Hasseltse Wereldwinkel. Proficiat!

Het winnende gerecht:

“Eerlijke Quinoa vergezeld van bruine paddenstoelen en gedresseerd met een hoeve-ei, afgewerkt op HeLicsiaanse wijze. Geserveerd met een Jessenhofke Pmprnl streekbier.”

TEAM HELICS

TEAM HELICS SAMEN MET SCHEPEN TOON HERMANS

Download de virtuele versie v.h. gerecht: Recept (h)Eerlijke Masterchef Hasselt.

 

DE DEELNEMENDE TEAMS EN HUN GERECHT


kLIK OP DE FOTO’S voor een GROTERE WEERGAVE

Advertenties

Entry filed under: 2013 - 05 (mei), fairtrade@work, initiatieven vanuit het stadsbestuur. Tags: , , , , , .

update criteria om een erkende fairtradeschool te worden in FairTradeGemeente Hasselt (2013) FEEST! Provinciale Middenschool Hasselt behaalt erkenning als fairtradeschool

1 reactie

Trackback this post


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: