PXL-studenten Joyce en Sofie organiseren Guava Shake t.v.v. Oxfam-Wereldwinkels

9 oktober 2014 at 2:10 pm

Op donderdag 9 oktober organiseerden studentes aardrijkskunde aan de PXL, Joyce Bruninx en Sofie Wenmaekers, een “Guava Shake” ten voordele van Oxfam. Dit naar aanleiding van de Week van de Fair Trade.


Guava shake is ook de naam van het nieuwste sap van Oxfam Fair Trade. Daarmee wil de eerlijke handels-organisatie ons even doen stilstaan bij de internationale handel in vruchtensappen. Kleine boeren in Brazilië worden daarbij net niet letterlijk uitgeperst.

Joyce en Sofie lieten in de refter van de hogeschool over de middag honderden studenten kennismaken met het sap en het verhaal erachter. Ze klonken met zijn allen op het succes van Oxfam-Wereldwinkels. Een succes dat zich vertaald ziet, in een welgesmaakt engagement van de catering op PXL.

De keukenploeg rond Carlo Motmans in de Vildersstraat legt vanaf dit academiejaar de nadruk op Fair Trade en gezonde voeding. Ook bieden ze nu permanent sapjes en snoeprepen van Oxfam aan.

Advertenties

Entry filed under: 2014 - 10 (oktober), oxfam-wereldwinkels, PXL, samenwerking met scholen, Week van de Fair Trade 2014. Tags: , , , , , , .

studenten PXL Education en keukenploeg PXL zetten hun Week van de Fair Trade feestelijk in leerlingen VTI Ursulinen vieren eerste verjaardag als wereldwinkel op school


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: