Oxfam Hasselt viert 10 jaar FairTradeGemeente met eerlijk menu in Smaaksalon

1 maart 2016 at 2:58 pm

de smaak van de horeca

fairtradegemeente 1

In 2016 viert Hasselt zijn tiende verjaardag als FairTradeGemeente. Oxfam Wereldwinkel Hasselt, een van de trekkende krachten achter het project, stelde op maandag 29 februari 2016 eerlijke producten voor in het Smaaksalon. Giovani Oosters en Annelies Santens gaven de aftrap en serveren maandelijks vanaf maandag 29 februari 2016 het favoriete fairtrademenu van een bekende Hasselaar of Vlaming, telkens met een hoofdingrediënt uit het aanbod van de Oxfam Wereldwinkel. 

Bekende fairtradefans

Chef-kok Giovani Oosters van het Smaaksalon is een fervente fairtradefan. Zo werkt hij al jaren mee aan het jaarlijkse culinair parkfestival Amuse op Domein Kiewit. Professionele koks en amateur-keukenpieten demonstreren er hun kunnen door te koken met eerlijke producten uit het Zuiden en van bij ons.
 
Clara Cleymans en Lieve Blancquaert, enkele van de bekende koppen die in 2016 een fairtrademenu kiezen voor het Smaaksalon, werkten recent nog mee aan Oxfam-Wereldwinkels’ eindejaarscampagne. Fotografe Lieve Blancquaert: “In mijn ideale wereld…

View original post 137 woorden meer

Advertenties

Entry filed under: Geen categorie.

recept Zonnelandkoekjes Eddie Niesten, gebakken met Oxfam Fair Trade-producten Hasseltse politici steunen actie voor eerlijkere suikerhandel


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: