Oxfam Jongeren Hasselt vierden Wereldwinkeldag met Oneerlijk Spel

19 oktober 2016 at 6:48 am

Met de vraag “Wat als de regels oneerlijk zijn?” speelden de jongeren van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt een Oneerlijk Spel tijdens de Wereldwinkeldag op zaterdag 15 oktober. Hiermee sloten ze op een ludieke manier de Week van de Fair Trade af.

Bedoeling van het behendigheidsspel was te ondervinden, hoeveel obstakels kleine boeren in ontwikkelingslanden moeten overwinnen, om met hun producten op de wereldmarkt te geraken en daar ook nog een eerlijke vergoeding voor te krijgen. Daartoe moesten de deelnemers per twee een knikker doorheen een hindernissenparcours zien te leiden, en wel zo snel mogelijk. Want time is money.

Om 14 uur gaven ook de Hasseltse politici Joost Venken (Groen), Habib El ouakili (SP-a) en Lut Creemers (N-VA) elkaar partij in de Dorpsstraat, maar uiteindelijk waren het de spelleiders Giette en Britt zelf, die de toptijd realiseerden. Zoals dat in de oneerlijke handel ook het geval is, bepaalt immers niet zozeer kunde, dan wel wie de regels naar zijn hand weet te zetten, over winst of verlies.

Advertenties

Entry filed under: 2016 - 10 (oktober).

Heerlijke interculturele pop-upkeuken Tajine 2 Go in #Bamstat Hasselt Oxfam Cadeaudagen op 3 en 4 december 2016 in zaal Kermeta te Kermt


Om een FairTradeGemeente te zijn en te blijven moet onze stad aan zes criteria voldoen:

1. Het lokale bestuur steunt en promoot Fair Trade. Met woorden, en met daden.
2. Minstens twee fairtrade-producten zijn beschikbaar in de plaatselijke winkels. En in de horeca worden ze geserveerd.
3. Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fairtrade-producten en helpen de kennis en betrokkenheid te vergroten.
4. Een goede strategie houdt de campagne lang in het nieuws. Zo voelt iedereen (inwoners, handelaars, organisaties) zich gewaardeerd voor zijn engagement.
5. Een lokale trekkersgroep neemt het initiatief om de titel te behalen en zorgt voor continuïteit.
6. Met een nieuw initiatief promoot de gemeente lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten.

Categorieën


%d bloggers liken dit: